top
logo


Home Безжичен пренос на данни със скорост от 11 Gbps?
Безжичен пренос на данни със скорост от 11 Gbps? ПДФ Печат Е-мейл

Японската компания Sony представи нова технология за високоскоростен обмен на данни, със скорост на предаване до 11 гигабита в секунда. За съжаление тази скорост е възможна само при подържане на разстояние от едва 14 мм, което предполага предназначението му за пренос на данни в рамките на уреда, така че надежда да се ползва безжичен интернет с такава скорост все още е твърде рано.

Това наистина е важна стъпка напред, която ще замени сложни системи, кабели и безжични връзки, така електрониката ще намали значително размерите си и ще стане по-лека и по-евтина. В допълнение, устройствата ще станат по-надеждни, защото в тях ще преобладават по-малко части, които се износват физически. Предаването на данните ще се осъществява с честота от 30 до 300 гигахерца и дължина на вълната от 1 до 10 мм, което предполага нужда от антена не по-голяма от един милиметър.

По новата технология все още се работи с цел да бъде подобрена и в крайна сметка да може да се използва в телевизорите, компютри, мобилни устройства, домакински уреди и други подобни устройства.

 

Анкета

За какво използвате Интернет?
 


bottom

© 2011 ТЕЛЕКОМС ООД